Astigmatisme

Mostrant els 2 resultats

Lents de contacte Astigmatisme: Avantatges

Un camp visual net i natural. Est és possiblement el principal avantatge pel que fa a les ulleres, doncs la visió no es veu interferida per les muntures.
Amb les ulleres convencionals, una persona no sol tolerar més de tres diòptries de diferència entre un ull i un altre sense sofrir greus distorsions en la visió dels objectes. Aquest problema queda resolt amb les lents de contacte astigmatisme.
S’eliminen les distorsions laterals. Com la lent de contacte es desplaça juntament amb l’ull, la persona sempre està mirant a través del centre de la lent.
Les lents de contacte no s’entelen amb la calor doncs estan en contacte amb els ulls i mantenen la seva mateixa temperatura o, almenys, una temperatura similar.
Són més còmodes que les ulleres, especialment per practicar esports de contacte.
En principi, suposen un avantatge estètic, permetent fins i tot canviar el color dels ulls.

Les lents de contacte astigmatisme van ser concebudes, especialment, per a persones que tenen astigmatisme. L’astigmatisme pot afectar qualsevol franja d’edat i és una patologia bastant comuna, manifestant-se per la visió distorsionada o tèrbola en totes les distàncies.

Aquestes lents de contacte posseeixen un mecanisme projectat per mantenir la lents de contacte astigmatisme estable en l’ull i té dues funcions: corregir l’astigmatisme i corregir la miopia / hipermetropía. Ofereixen un confort durador i una visió clara.

Lents de contacte per a l’astigmatisme

Les lents de contacte tóricas corregeixen l’astigmatisme produït per la curvatura de la còrnia o el cristal·lí de l’ull (el que es coneix com a astigmatisme regular, astigmatisme corneal o astigmatisme lenticular).

En aquests casos, la còrnia o el cristal·lí està corbat de tal forma que la refracció de l’ull és diferent entre els plànols vertical i horitzontal. Això causa visió borrosa i dificultat per veure petits detalls. Algunes vegades, les línies verticals semblen estar torçades.

La capacitat de les lents de contacte astigmatisme per oferir diferents potències refractives en les orientacions vertical i horitzontal permet corregir aquesta peculiaritat específica de l’astigmatisme.

Què causa l’astigmatisme?

Les imatges que l’ull transmet al cervell només són clares si els rajos de llum que passen a l’ull s’enfoquen en un sol lloc de la retina, en la part de darrere de l’ull.

L’astigmatisme ocorre quan la superfície de l’ull (la retina) o el lent darrere d’ella té una forma irregular. En comptes de ser rodó, té la forma d’una pilota de rugbi. Com a resultat, la llum no s’enfoca correctament en la retina i la imatge es veu borrosa.